Iholla-klubi

MENNEET KLUBIT 

Iholla Pekko Käppi & K:H:H:L ja Vilma Timonen Quartet
Lauantaina 26.5.2018 klo 18
Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki
http://sauraohjelmapalvelu.com/iholla-klubi/https://www.facebook.com/events/1206722926131539/Liput: https://iholla.tapahtumiin.fi/fi/

Toukokuussa Iholla-klubilla Café Piritassa nähdään ja kuullaan suomalaisen indiefolkin parhaimmistoa: luvassa Pekko Käppi & K:H:H:L:n rytmistä jouhikkopunkkia ja Vilma Timonen Quartetin urbaania kantelepoppia.

Pekko Käppi K:H:H:L

Pekko Käppi & K:H:H:L on ainutlaatuinen ja genrerajoja rikkova kokoonpano, jonka live-esiintyminen on vertaansa vailla. Jouhikon soittaja ja lauluntekijä Pekko Käpin musiikissa suomalainen voodoo, karjalainen shamanismi ja arkaainen alkuvoima synnyttävät räjäyttävän keitoksen. Yhtye on julkaissut useita palkittuja levyjä joista viimeisin Matilda ilmestyi vuonna 2017 Svart Recordsilta. Pekko Käppi & K:H:H:L on noteerattu maailmanlaajuisesti ja tähdittänyt festivaaleja useilla mantereilla.
Pekko Käppi: jouhikko, laulu
Tommi Laine: sikarilaatikkokitarat, perkussiot, laulu
Nuutti Vapaavuori: sikarilaatikkobasso, laulu

Vilma Timonen Quartet

Vilma Timonen Quartet on moderni fuusiobändi, jonka musiikissa yhdistyvät kanteleen kirkas ja helisevä sointi sekä tyylillä ja vahvalla ammattitaidolla soitettu kitarafolk. Vahva  ja heleä laulu, tiukka ja juureva yhtyesoitto ja kanteleen ikiaikainen ääni luovat rikkaan ja rikkaan ja monipuolisen äänimaailman. Popin, etnon ja jazzin elementtejä yhdistävä ohjelmisto koostuu Vilma Timosen sävellyksistä sekä kvartetin tuoreista sovituksista perinteisiin folkmelodioihin. Forward-albumi palkittiin vuonna 2010 Etno-Emmalla ja vuonna 2015 ilmestyi kolmas albumi Drops, joka on kerännyt arvosteluja ja radiosoittoa ympäri Euroopan ja Amerikan folkpiirejä.
Vilma Timonen – kantele, laulu
Tuomas Timonen – perkussiot, laulu
Topi Korhonen – kitara, trumpetti, mandoliini, laulu
Jaakko Kämäräinen – basso, laulu

LIPUT ENNAKKOON / OVELTA
12 / 15 €  aikuiset
10 / 13 €  Iholla-tulitikkuaskilla, KKV:n jäsenet, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät
6 / 7 €      lapset (2-12 vuotta)
Pääsymaksu sisältää eteispalvelun.
Osta liput

VARAUKSET
Varaamalla ruokailua varten pöydän osoitteesta piritta@piritta.fi
varmistat itsellesi istumapaikan sekä hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden koko illaksi.

RUOKALISTA
www.piritta.fi

TUOTANTO
Saura Ohjelmapalvelu Oy
www.sauraohjelma.com

ESIINTYJÄTARJOUKSET
johanna@sauraohjelma.com

Iholla-klubi on Hakaniemen Tokoinrannan Cafe Pirittassa kuukausittain toimiva musiikkiklubi, joka aloitti toimintansa tammikuussa 2016. Klubilla on esiintynyt yli 40 ihon alle tunkeutuvaa musiikkia esittävää artistia tai kokoonpanoa. Vuonna 2017  kattausta hieman kansainvälistettiin kuitenkaan kotimaamme helmiä unohtamatta. Klubi esittää aitoa, elävää musiikkia, jossa suuri arvo annetaan luonnolliselle ihmisäänelle, akustisille soittimille ja musiikille, jossa näkyy ja kuuluu esittäjänsä käden jälki omintakeisella tavalla.

Iholla-klubi ei sitoudu genreihin, mutta painotus on folk-, etno-, jazz- ja maailmanmusiikin nousevissa tähdissä sekä värikkäässä marginaalissa. Iholla-klubi esittelee kansainvälisiin levy-yhtiöihin signaamattomia ja suurten koneistojen määräysvallalta toistaiseksi välttyneitä lahjakkuuksia. Myös vokaalimusiikki ja ilman instrumentteja tehtävä yhtyelaulu- ja kuoromusiikki väreilee vahvasti lähellä Iholla-klubin tuotannon sydäntä.

Iholla-klubin artistit tunkeutuvat ihon alle ja parhaassa tapauksessa jäävät iholle viipymään vielä musiikin loputtua. Tästä kihelmöivästä ajatuksesta juontuu myös klubin nimi, Iholla.

Iholla Tuuletar, The Fisherman & The Sea ja Elina Teini
Lauantaina 21.4.2018 klo 18
Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki
Osta liput

Huhtikuussa Iholla-klubilla Café Piritassa tarjoillaan monipuolinen musiikkikattaus. The Fisherman & The Sean rapsakkaa folkpoppia seuraa kansainvälisesti menestyneen vocal folk hop -yhtye Tuulettaren paluu Iholla-klubille. Illan avaa nuori lauluntekijä Elina Teini yhtyeineen.

Illan aikataulu:
klo 18.00 ovet
klo 19.00 Elina Teini
klo 20.00 The Fisherman & The Sea
klo 21.30 Tuuletar

Tuuletar Vocal Folk Hop

Tuuletar on vangitseva ja Emma-palkittu vocal folk hop -yhtye, jonka muodostavat Venla Ilona Blom, Sini Koskelainen, Johanna Kyykoski ja Piia Säilynoja. Nämä monitaitoiset laulajat luovat pelkillä äänillään rikkaan musiikillisen maailman, jossa eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat toisensa tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Iholla-klubille Tuuletar saapuu Saksan-kiertueelta ja kesällä yhtye suuntaa muun muassa Japaniin, Iso-Britanniaan, Ruotsiin, Sveitsiin ja Unkariin.

Fisherman & The Sea by Nani Annette

The Fisherman & The Sea yhdistelee grungea, indiefolkkia ja tarttuvia popmelodioita kahden kitaran ja suomalaisen lyömäsoitininnovaation Lootan säestyksellä. Trion soundissa ja lyriikoissa kuuluvat urbaani maanläheisyys, lämmin huumori ja elämän pienet ilot. Elokuussa 2017 julkaisiin yhtyeen debyytti-EP Beggar Princess, jonka persoonallisissa lauluissa suomalainen melankolisuus yhdistyy universaaliin toiveikkuuteen. Debyyttiä seurasi joulukuussa toinen EP Stuck With A Rhyme.

Karza Härkönen – rummut, koskettimet, laulu
Joel Himanen – koskettimet, rummut
Tuukka Kauppinen – kitara
Jon Eden – laulu, kitara

Elina Teini

Elina Teini on suomalainen laulaja/lauluntekijä sekä freelancer-muusikko Helsingistä, jonka musiikin rakennusaineita ovat vahva soul-ääni, draamaattiset melodiat sekä suorapuheiset lyriikat. Iholla-klubilla Elina Teini debytoi debytoi koko orkesterinsa voimin.

Elina Teini – laulu
Tiia Ladvelin – kitara
Aarni Seppänen – piano/syntikka
Mikko Sällinen – rummut
Olavi Haavistola – basso


Iholla Suistamon Sähkö, Petri Hakala & Piia Kleemola ja Elsi Sloan

Lauantaina 24.3.2018 klo 18
Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki

Maaliskuussa Iholla-klubilla Café Piritassa palataan taas folkin pariin. Luvassa uskomaton kattaus maamme kovimmilta tekijöiltä: virtuoottinen duo Petri Hakala & Piia Kleemola soittavat suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä ja Suistamon Sähkö täräyttää yleisön transsiin karjalaisella elektrofolkilla. Illan avaa nuori lauluntekijälupaus Elsi Sloan.

Iholla Suistamon Sähkö

Suistamon Sähkö  on ensimmäisen keikkavuotensa 2016 aikana valloittanut kotimaisia areenoita ja yltänyt debyyttialbumillaan World Music Charts Europe -listalle. Yhtye soittaa uutta karjalaista tanssimusiikkia työkaluinaan koneet, venäläinen leikkihaitari, lauluvoima ja rap. Suistamon Sähkö on lantionpohjassa tuntuvaa elektromusiikkia, yhteisöllistä liikettä sekä helposti hoilattavia laulumelodioita. Laulujen inspiraationa toimivat Karjalan matkat ja kuoppaiset tiet, kyläkartat, vesivoimalaitokset ja jauhavat myllyt sekä rahisevat arkistonauhat. Suistamon Sähkö tanssittaa, äkkilähtö rajan taa!

Anne-Mari Kivimäki: Notka-haitari, 5-rivinen haitari, laulu
Eero Grundström: koneet, laulu
Reetta-Kaisa Iles: laulu, esitanssi
Tuomas Juntunen: laulu, esitanssi

Iholla Petri Hakala & Piia Kleemola

Petri Hakalan ja Piia Kleemolan uunituore duo koostuu kahdesta suomalaisen kansanmusiikin huipusta, jotka aloittivat yhteissoiton vuonna 2016 työskennellessään yhdessä Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellisina johtajina. Ohjelmistossa olevat sävelmät on poimittu tarkoin valiten vanhojen arkistonauhojen ja nuottikokoelmien joukosta ja ne saavat folkkikonkarien taitavassa käsittelyssä uusia, raikkaita tulkintoja.   

Petri Hakala soittiminaan mandoliinit, kitara ja viulu on ollut kansanmusiikkikentän ytimessä jo 80-luvulta lähtien. Moni-instrumentalisti ja erilaisten tyylien taitaja on kiertänyt ja levyttänyt Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä työskennellyt erilaisissa produktioissa muun muassa Suomen Kansallisoopperassa.

Valovoimaisena esiintyjänä tunnettu viulisti Piia Kleemola on kotonaan niin perinteisen kuin kokeilevammankin musiikin parissa. Kokenut muusikko ja pedagogi on toiminut johtavissa rooleissa erilaisissa yhtyeissä sekä tanssin ja teatterin parissa esittäen perinteistä kansanmusiikkia, improvisaatiota ja uutta sävellettyä musiikkia. Piia Kleemolan erityisalue on eteläpohjalainen pelimanniviulismi.

Iholla Elsi Sloan

“Elämä on yhtä juoponnappia” Kallion lukiolaistyttö Elsi Sloan laskettelee kirjavia metaforia ja kuvittaa eläviä tarinoita arjesta ja elämästä. Elsi säestää itseään pianolla ja ukulelella ja imaisee kuulijan tenhoavan persoonallisuutensa syövereihin.

Iholla-musiikkiklubi järjestetään kerran kuussa Cafe Pirittassa Hakaniemen Tokoinrannassa meren äärellä. Klubilla kuullaan aitoa ja ilmaisuvoimaista folkia, etnoa, jazzia ja vokaalimusiikkia, nousevia tähtiä ja lahjakkuuksia marginaalista. Café Piritta tarjoilee herkkuja kauden raaka-aineista ja ottaa vastaan myös pöytävarauksia.

Iholla Emma Salokoski Voices
ja Rebecca Clamp & Hans Wessels

Lauantaina 24.2.2018
klo 18 – 23

Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki
Tapahtuma Facebookissa
Osta liput ennakkoon tästä

Helmikuun Iholla-klubilla Café Piritassa kuullaan sielukkaita tulkintoja ja monipuolisia laulajia, kun lavalle astuvat lauluyhtye Emma Salokoski Voices ja helsinkiläistyneet lauluntekijät Rebecca Clamp ja Hans Wessels.

Emma Salokoski Voices

Emma Salokoski Voices on kuoro ja kollektiivi, joka tulkitsee musiikkia ennakkoluulottomasti ja genrerajoja rikkoen. Kuoro on tehnyt soundpainting –improvisaatiota, luonut modernia kabareeta Sara Mellerin ohjauksessa ja esiintynyt eri tilaisuuksissa aina Flow Festivalin päälavalta mielenterveyskuntoutujien taidenäyttelyyn. Iholla-klubin konsertin ohjelmisto koostuu urbaanista rytmimusiikista, improvisoidusta materiaalista sekä lauluyhtyesovituksista Emma Salokosken biiseihin.

Rebecca Clamp and Hans Wessels

Rebecca Clamp on englantilainen laulaja-lauluntekijä, joka on lokakuussa 2017 ilmestyneellä kolmannella albumillaan Lit Up With Sorrow yhdistänyt voimansa muun muassa Vallilan Tango -orkesterista tutun moni-instrumentalisti Hans Wesselsin kanssa. Rebeccalta ja Hansilta kuullaan monipuolisia, omaperäisiä ja kauniita poplauluja, joissa piano, ukulele, erilaiset kitarat ja efektit ja kauniit harmoniat yhdistyvät Clampin pohdiskeleviin ja runollisiin lyriikoihin. Duon kanssa Iholla-klubilla esiintyy basisti Anton Salokoski.

“Kokemus kuuluu. Herkät kappaleet kulkevat kauniisti pianon ja ukulelen johdattelemina. Clampin ääntä kelpaa kuunnella.” (Harri Römpötti, Helsingin Sanomat)  

Iholla Saima Hyökki ja haapoja & illmari kollektiivi

la 27.1.2018
klo 18 – 23
Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki

Vuoden ensimmäisellä Iholla-klubilla Café Piritassa kuullaan uutta musiikkia monessa muodossa — lavalla laulaja-lauluntekijä Saima Hyökki ja folk-räp-poppoo haapoja & illmari kollektiivi.

Saima Hyökki

Saima Hyökki (Rajaton, Lauluyhtye Viisi) on laulumusiikin tekijä, jonka pöytälaatikkoon kirjoitetut tekstit alkoivat viime vuonna löytää säveliä ympärilleen ja päätyivät lopulta lauluiksi. Lauluissa sukelletaan ihmisvilinään ja eksytään arjen sokkeloihin, iloitaan pienistä ihmeistä ja huokaillaan sydämen kolhuja. Saiman sydän sykkii lauluyhtyeille; hän on kouluttanut useita yhtyeitä ja tehnyt lukuisia lauluyhtyesovituksia. Tällä kertaa lauluharmoniat on kuitenkin siirretty taka-alalle ja Saima luottaa vain omaan ääneensä kertoen omia tarinoitaan ja laulaen omia laulujaan. Aivan yksin hän ei kuitenkaan ole, sillä Iholla-klubilla hänen kanssaan soittavat huippumuusikot Timo Alakotila (piano), Jussi Kontinen (kitara) ja Tero Tuovinen (basso).

haapoja & illmari kollektiivi

haapoja&illmari kollektiivi yhdistää räppiä ja urbaania nykykansanmusiikkia konekomppeihin sekä Helsingin äänimaisemiin. Folk-räpiksikin luonnehditussa musiikissa menneiden runoajien sanasto ja nykyihmisen katsantokanta juontuvat yhteen sanaseppä illmarin käsittelyssä. Sävellyksissä kaikuvat vaikutteet niin kansanmusiikista, indiepopista kuin konemusiikistakin. Vanhat kansansoittimet hengittävät uutta elämää nykypäivän runolaulun imussa. Kollektiivin toinen levy Uusi maailma ilmestyi syksyllä 2017. Iholla-klubin lavalle nousevat Mikko H. Haapoja (laulu, jouhikot, koneet), illmari (räp, spoken word) sekä Amanda Kauranne (laulu, luupperi).

Lue lisää Facebookista.

Iholla-klubi la 30.12.2017: Janne Ojajärvi, Suden Aika
klo 18-23


Janne Ojajärvi
Huuliharpisti, laulaja, yläsävelhuilisti. Janne Ojajärvi on helsinkiläinen muusikko, joka on alati uusien sointivärien ja ilmaisukeinojen perässä erilaisten työvälineiden kanssa kuten monenlaiset soittimet ihmisäänen eri keinot, kuten kurkkulaulu. Hän soittaa mm. yhtyeissä Trio Beoir, Yhden penkin pojat, Duo Holopainen Ojajärvi ja Duo Jansen Ojajärvi, sekä Paja. Soolo- ja yhtyetyöskentelyn lisäksi Janne on ollut osa erilaisia monitaiteellisia projekteja. Vuonna 2016 sai ensi-iltansa nykysirkusteos Kiven aika, jossa Janne on osa teoksen äänimaailman luovaa kolmihenkistä lauluyhtyettä. Keväällä 2017 esitetyn nykyteatteriteoksen “Karavaani 2017” musiikillisena selkärankana toimineessa yhtyeessä Janne toi oman osansa äänimaailmaan huuliharpuilla, trumpetilla, kurkkulaululla, laululla, pitkähuilulla, munniharpulla ja perkussiosoittimilla. Taiteellisen työskentelyn lisäksi Janne toimii tuntiopettajana Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikin linjalla huuliharppu- , teoria- ja yhtyeopettajana. Kesällä 2015 julkaistiin Jannen tekemä ”Huuliharppujamivihko”, joka sisältää suosittuja kansanmusiikkijamikappaleita huuliharpputabulatuurien kera. Äänityössä Janne keskittyy pääasiassa kansanmusiikin erilaisten ilmenemismuotojen äänimaailmoihin.
MUSIC, soundcloud


Suden Aika
Suden Aika on lauluyhtye, jonka ainutlaatuinen sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Suden Aika on perinteen kantaja. Musiikissa yhdistyy uusi ja vanha, ajattomat, perinteiset runolaulutekstit ja uusi musiikki. Pohjoismaiseen ja suomensukuiseen kansanmusiikkiperinteeseen pohjautuvan musiikin säveltää yhtye itse, teksteinä vanhoja kalevalamittaisia kansanrunoja. Kalevalainen runokieli on rikasta, monisävyistä ja kaunista; jokainen kuulija voi ymmärtää sen omalla tavallaan – absoluuttista oikeaa tulkintaa ei ole. Suden Aika tekee merkittävää työtä vaaliessaan tätä rikasta suomalaista perintöä. Suden ajan musiikki perustuu ensisijaisesti lauluun, mutta käytössä on paljon myös erilaisia instrumentteja: kanteleita, moraharppua, kansanomaisia huiluja, shamaani- ja udu-rumpua sekä sormipianoja. Suden Aika -yhtyeen tuorein jäsen Karoliina Kantelinen tuo yhtyeen saundiin entistä enemmän voimaa, juurevuutta ja kirkkautta. Etnomusikologi ja muusikko Karoliina Kantelinen tunnetaan oman vahvan soolouransa lisäksi mm. Värttinä ja Ketsurat-yhtyeistä.
Karoliina Kantelinen,
Katariina Airas,
Liisa Matveinen,
Veera Voima.
YOUTUBE

Iholla-klubi 25.11.2017: Suo, Riikka Timonen & Senni Eskelinen
klo 18-23

Suo
Suo-trio kaivautuu musiikissaan syvälle kalevalaiseen maisemaan, sen kiehtoviin myytteihin, rikkaisiin kielikuviin ja ajattomaan sävelkudokseen. Suon käsittelyssä muinainen runolaulu herää henkiin ja menee jalan alle: Roope Aarnion svengaava kitara, Emilia Lajusen notkea viulismi ja Veera Voiman sävykäs laulu imevät kuulijan mukaansa uudenlaiselle matkalle. Muina elementteinä Suon ainutlaatuisen saundin luomisessa ovat mm. avainviulu, 15-kielinen kantele, samaanirumpu, vanhakantainen pitkähuilu sekä vahva kolmiääninen laulu. Suo-trio on tehnyt pitkäjänteisesti työtä yhtyeenä vuodesta 2003. Tuona aikana yhtyeen jäsenet Veera Voima, Emilia Lajunen ja Roope Aarnio ovat kukin valmistuneet Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta ja vakiinnuttaneet paikkansa Suomen kansanmusiikin ammattikentässä niin muusikkoina kuin opettajinakin.
VIDEOS
YOUTUBE

Riikka Timonen ja Senni Eskelinen
Riikka Timonen on hankkinut kannuksensa Värttinän ja Adiemus Singersin laulajana. Häntä on kuultu kaksi kertaa Euroviisukarsinnoissa (Toarie 2004 ja Meren 2009), ja joku saattaa tunnistaa Riikan äänen myös suositun Taivaan Tulet -televisiosarjan soundtrackissä, jonka musiikin on säveltänyt Ismo Alanko.
Senni Eskelinen on yksi tunnetuimmista kanteleensoittajista Suomessa. Hän aloitti soiton 8-vuotiaana konserttikanteleella, joka vaihtui sähköiseksi teini-iässä. Vuosien saatossa hän on löytänyt itsensä soittamasta sekä kareliaisia sävelmiä että progressiivista rockia tällä traditionaalisella instrumentilla.
Riikan uniikki, sensitiivinen ja kaunis laulu ja Sennin sähkökannel kertovat sydäntäsärkevän kauniita ja väkeviä tarinoita vieden kuulijan sellaiselle levelille, mihin ei ehkä tiennyt olemassaolevaksikaan. Iholla-klubilta suoraan duo ponnistaa Euroopan kiertueelle.
SOUNDCLOUD
VIMEO

 

Iholla-klubi PE 20.10.2017: Ilo Ensemble, Maija Kauhanen
klo 18-23

Ilo Ensemble
Ilo Ensemble valloittaa välittömyydellään. Vuonna 2012 perustetun viisihenkisen a cappella -yhtyeen jäsenet kohtasivat toisensa Sibelius-Akatemiassa. Ilon sydän sykkii kansanmusiikille, improvisaatiolle ja teatterimusiikille. Monipuolisesta osaamisesta syntyy musiikillinen keitos, jonka kekseliäs sointimaailma ja äänenkäyttötavat tempaavat kuulijan mukaansa. Yhtyeen intohimo on rekilaulu: kansan suussa syntynyt 1800-luvun populaarimusiikki. Laulut kertoivat tavallisesta elämästä, eikä mikään inhimillinen ollut niille vierasta. Ilo Ensemble tuo perinteen nykypäivään – säveltää, sanoittaa ja sovittaa uusia elämänmakuisia rekilauluja. Rekilauluperinne ei ole pölyinen kuriositeetti, vaan hedelmällinen maaperä ja väkevä väylä ajatuksille, koskivat ne sitten salaisinta rakkautta tai yhteiskunnan kipeimpiä epäkohtia. Kesäkuussa 2017 Ilo Ensemble voitti oman sarjansa Tampereen Sävelen kansainvälisen yhtyelaulukilpailussa. Ilo Ensemble julkaisee debyyttialbuminsa syksyllä 2017.
Helmi Camus, laulu
Salla Haavisto, laulu
Charlotta Hagfors, laulu
Tiina Palmén, laulu
Ulla Silvennoinen, laulu
LEMMIN


Maija Kauhanen
Maija Kauhanen on kovassa kansaninvälisessä nosteessa oleva monipuolinen artisti, multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Maija tunnetaan ennakkoluulottomana ja heittäytyvänä muusikkona, jolla on taito koskettaa kuulijaansa genrestä riippumatta. Hän kiertää projektiensa kanssa ympäri maailmaa. Maijan intohimona ovat polyrytmit sekä soittaminen ja laulaminen samanaikaisesti. Maijan ensimmäinen sooloalbumi ‘Raivopyörä’ julkaistiin keväällä 2017 Suomessa, Keski-Euroopassa sekä Iso-Britanniassa saksalaisen Nordic Notes -levy-yhtiön toimesta. Albumin on tuottanut Colin Bass (UK), joka on tunnettu mm. yhtyeistä Camel ja 3 Mustaphas 3. Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen miltei hävinnyt soittotyyli, jossa kanteletta soitetaan puutikulla/puisella plektralla. Hän on kehittänyt täysin uusia soittotekniikoita tälle soittimelle.
VIDEOS
RAIVOPYÖRÄ-ALBUMI, spotify

Iholla-klubeilla soittelee myös klubin housebandi
Mikko & Leevi Houseband
Mikko ja Leevi Houseband
Mikko Sällinen ja Leevi Erkkilä, 2 miestä, 2 kitaraa, 2 laulua. Klubin housebändinä toimiva duo lämmittää lavan vieraileville lauluntekijöille omilla helposti lähestyttävillä sovituksillaan tutuista popkappaleista. Loppuillasta Mikko&Leevi tanssittaa porukkaa, mikäli vain aikaa jää.

IHOLLA-KLUBI PE 29.9.2017: Hyvää Huomenta Berthold, Uusi Manner
klo 19-23
 

HYVÄÄ HUOMENTA BERTHOLD
Hyvää Huomenta Berthold

Laulu- ja soitinyhtye Hyvää Huomenta Berthold tekee hymyilevän melankolista, akustisin soittimin tulkittua folk-pop -henkistä musiikkia suomenkielellä. Bändin omiin melodioihin ja tämän päivän maailmaa ja ihmissuhteita oivaltavasti kuvaaviin sanoituksiin on kuulijan helppo samaistua.
Johanna Sauramäki, laulu, huilu
Mika Monto, akustinen kitara, taustalaulu
Late Pesonen, basso, akustinen kitara
Jan Schulte-Tigges, banjo, akustinen kitara
KYSYMYKSIÄ, soundcloud
EDEIJEE, youtube

UUSI MANNER
Uusi Manner

Uusi Manner on jyväskyläläinen, vuonna 2013 perustettu, akustisvetoista pop/folk musiikkia soittava yhtye, jonka laulujen aiheet käsittelevät elämän iloa, rakkautta ja menetystä, sekä elämän suuria kysymyksiä. Yhtyeen keikat ovat hyvin tunnelmallisia ja saavatkin usein kuuntelijan tunteet pintaan. Yhtye julkaisee syksyllä 2017 debyyttialbuminsa nimeltä ”Musta Vuosi”.
Auroora Sallinen, laulu
Simo Andersén, akustinen kitara, taustalaulu
Saku Rajalin, sähkökitara, lap steel
Jukka Okkonen, basso
Viljo Rissanen, rummut
MUSTA VUOSI, youtube
TYTTÖ JOKA LETITTI TUULEN, youtube

 

BARLAST
Barlast

Barlast-yhtyeen musiikki yhdistää pohjoismaisen jazzin, kansanmusiikin ja vapaan improvisaation. Yhtye luo uutta ilmavaa maailmanmusiikkia, jonka taustalla kuuluu hiljaisuus. Tarpeeton on riisuttu pois. Barlastin debyyttilevy Ihantola julkaistiin helmikuussa 2017. Suurin osa levystä on äänitetty livenä Helsingin Ihantola-talon tornissa. Jos tarkkaan kuuntelee, saattaa kuulla Kallion äänimaiseman koirineen ja hälytysautoineen. Kansanmusiikki ja jazz lähtökohtanaan nämä muusikot luovat genre-vapaata uutta musiikkia, joka paikoin noudattaa tarkkaa sovitusta ja paikoin löytää muotonsa juuri siinä hetkessä vapaan improvisaation kautta.
Philip Holm, Kontrabasso
Heikki Hänninen, Kitarat
Minna Koskenlahti, Rummut, huilu
Sanna Salonen, Sopraanosaksofoni, bassoklarinetti, mänkeri
Laïcité, youtube
POLSKA EFTER POLSKA, youtube

 

HEINÄKUU 26.7.2017
Kiki & Luonnonlapset
Mikko&Leevi Houseband
FACEBOOK

KESÄKUU 30.6.2017
Onni Rajaniemi levynjulkkarit
Lyyti
Mikko&Leevi Houseband
FACEBOOK

TOUKOKUU 20.5.2017
Iholla kukkii ja kuplii rytmit
Flamencomusiikkia: Joonas Widenius & Anna Murtola
Afrotysonia
Mikko & Leevi Houseband
FACEBOOK


HUHTIKUU 22.4.2017
Vokaali-iltamat
klo 19.00 Shalla Lalla
klo 20.00 Suden Aika
klo 21.00 Tuuletar – vocal folk hop

MAALISKUU 25.3.2017
25.3. Iholla-klubi on juurilla
klo 19.00 VÄHÄSARJA
klo 20.00 TAPANI VARIS COLLECTIVE
klo 21.30 GAIA
HELMIKUU 25.2.2017

Kuuntele Tyttö, joka saaressa käy


IHOLLA ON POP!!
Iholla-klubilla jo kolmatta kertaa vieraileva
Lumottu Apina juhlii nyt levynsä julkkareita!

Helmikuun Iholla-klubi on pop, kun lavalla kohtaavat Joannan ja Apinamiesten kaltaiset popparit. Joanna on juuri julkaissut kolmannen sinkkunsa ja Lumottu Apina julkaisee oman debyyttialbuminsa. Levyltä on jo soittolistoille noussut hitti “Tyttö, joka saaressa käy”, mikä on soinut mm. YLE Radio Suomen soittolistalla kohoten sijalle 3. Biisiä voi äänestää Radio Suomipopin PopTOP10 -listauksessa.
Lämppärinä soittaa jo klo 19.15 Duo Mikko Sällinen ja Leevi Erkkilä. Migis is back!


LUMOTTU APINA
Uutta melodista tanssittavaa suomipoppia esittävä Lumottu Apina on bändi, joka kulkee täysin omia polkujaan. Menevän musan omintakeinen linja ja biisien mukaansatempavuus on täsmälleen yhtä kuin kunnon bileet!
Trion suomenkielinen poppi sisältää tarttuvat melodiat, koskettavat tekstit sekä raikkaan modernit saundit. Kolmihenkisen bändin toteemieläin on lumoutunut apina, joka ei kaihda keinoja, kunhan löytää tiensä kuulijoiden sydämiin. Perusvire on yltiöpositiivinen, mutta se vaalii myös syvällisempiä ja herkempiä tunnetiloja. Debyyttialbumia on valmisteltu suurella kunnianhimolla ja se julkaistaan helmikuun Iholla. Viimeisin sinkku TYTTÖ JOKA SAARESSA KÄY. Biisi soi Radio Suomen soittolistalla.

JOANNA – akustinen
Laulaja-lauluntekijä Joanna aloitti lapsena the Kids yhtyeessä ja 18-vuotiaana hänen ensimmäisen oma kappaleensa valittiin Sooloilua-elokuvan soundtrackille. Keväällä 2014 Joanna aloitti yhteistyön Kuningasidea-yhtyeestä tutun Väinö Walleniuksen kanssa. He julkaisivat 2014 omakustanteisena Ihon Alla -singlen. Syksyllä mukaan tuli Jouni Aslak Raatikainen (mm. UMK). Tämä kolmikko julkaisi Suomen musiikin kanssa viime keväänä ensimmäisen sinkkunsa Kyyti. Joannan toinen sinkku Hei Hei julkaistiin syksyllä ja kolmas sinkku Hulluja Unelmii juuri pari viikkoa sitten. Valmisteilla on esikois-Ep Koukussa. Joannan kanssa Iholla-klubin lavalle nousee Heidi Meri, kontrabasso ja Anniina Merisalo, taustalaulu.
www.sauraohjelma.com, FB – Iholla musiikkiklubi, Insta #ihollaklubi

 

 

TAMMIKUU 27.1.2017

1-Vuotissynttäreillä PERJANTAINA 27.1. lavalle nousevat musiikintekijät,
joita yhdistää mielenkiintoinen musiikin eri tyylilajien yhteensovitteleminen ja omintakeinen lähestymistapa musiikkiin.

LAVALLA VUODEN 2015 KONSTA JYLHÄ -KILPAILUN YKKÖNEN JA KAKKONEN!!!

Onni Rajaniemi on 19-vuotias helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka lauluissa kohtaavat perinteinen suomalainen kansanmusiikki, sekä englanninkielisen folkmusiikin perintö. Onni laulaa ja soittaa kitaraa kertoen tarinoita niin vanhojen reki- ja runolaulutekstien kuin omiensakin kautta. Hänen lauluissaan maailma on vuorotellen pieni ja suuri, pelottava ja turvallinen, sekä synkkä ja valoisa. Onni on Konsta Jylhä-kilpailun perinteisen sarjan voittaja kesältä 2015 ja hänen debyyttialbuminsa julkaistaan keväällä 2017.

Nuoska Jo pidemmän aikaa muhinut musiikki on saanut vihdoin ensimmäisen julkaisunsa: Nuoskan ensisingle on valmis! Julkaisu sisältää kappaleet “Minä metsästän susia”, joka pohtii yksinäisyyden ja luottamuksen haasteita sekä “Kaupungista pakoon”, tarina elämän käännekohdista maailman pyörteissä. Nuoskan tarinoissa kohtaavat menneisyys, tulevaisuus, nykyhetki, tunne, tieto, mielikuva, haave, todellisuus tai fantasia.

Duo T&J on laulaja-viulisti Tiina Lounevan ja kitaristi J-P Piiraisen mukaansatempaava pop-folkduo. Duo esittää Lounevan omia lauluja suomeksi ja englanniksi. Musiikissa kuuluu sekä popin että suomalaisen kansanmusiikin eri tyylilajeja valssilaulusta bluesiin. Duo hurmaa kuulijansa koskettavilla sanoituksilla, tarttuvilla melodioilla ja taitavalla soitollaan.
Tiina Louneva on säveltäjä ja multi-instrumentalisti, jonka instrumentteja laulun lisäksi ovat muun muassa viulu, piano, jouhikko, sähköbasso ja kantele.
J-P Piirainen on nuori, energinen kitarataiteilija. Uutta kansanmusiikkia soittava kitaristi on tehnyt tutkimusmatkan kitaran eri soittotyyleihin ja luonut uniikin tyylin ja soundin. Duo T&J ylsi vuoden 2015 valtakunnallisessa Konsta Jylhä -kilpailussa toiselle sijalle.
FB – Iholla musiikkiklubi, Insta #ihollaklubi

2016 KLUBIT
31.12. Elsi Sloan, Jussu Pöyhönen, Lumottu Apina
25.11. Kardemimmit ja Anna Dantchev Band LISÄÄ
29.10. Metsäpeura, Alma Sipilä, Sheine Ite LISÄÄ
17.9. Pirjo Aittomäki, Annamari Kähärä, Sara Puljula ja Duo Intervalo
30.7. Mamyth ja Hyvää Huomenta Berthold
18.6. Tapani Rinne & Teho Majamäki sekä Josefiina Vannesluoma + Más
28.5. Okra Playground, PhilomelaAino Elina
30.4. VAPPUAATTO! Kaj Chydenius, Taru Nyman,
Philomela Ensemble, Juurakko feat. Maija Kauhanen
26.3. Tuuterin tyttäret, Sekunti, No One´s Land
27.2. Metsäpeura, ANTTI & ISOTALO duo, Tuuletar
30.1. Shalla Lalla, Äänipäät, Lumottu Apina