Joulukalenteri Saura

JOULUKALENTERI PELI  FACEBOOKIIN!!

SAURA JOULUKALENTERI PELIN voitti PIA BÄCKMAN!!
Palkintona skumppapullo ja liput Uudenvuodenaaton Iholla-klubille
sekä kolmen ruokalajin illallinen kahdelle. ONNEA PIA.
Olemme Piaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Tervetuloa Iholle uudenvuoden aattona klo 18-02. Esiintyjät klo 19.00-00.00. Musavisa, ilotulitus. Ruokaa, juomaa.
Iholla-klubi

Jouluaatto, päivän 24.12.2016 luukun ratkaisu!
Lumottu Apina
Sauran Joulukalenteripeli on päättynyt!
Viimeisestä kuvasta löytyi yhtye nimeltä Lumottu Apina.
ONNEA Pia Bäckman !!!! OLET VOITTANUT KOKO KISAN!!!
Yli kolme viikkoa kestänyt kuumottava päivittäinen jännitys on päättynyt.
Pia sai kisassa yhteensä 10 pistettä!! Olemme Piaan yhteydessä henkilökohtaisesti.
Palkintona Pialle on skumppapullo ja liput kahdelle Uudenvuodenaaton Iholla-klubille. Lisäksi sinulle tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen. Tanssittavaa pop-iskelmää tekevä Lumottu Apina soittaa klubilla ja löytyikin päivän ruudusta juuri siksi.
Saura Ohjelmapalvelu kiittää lämpimästi kaikki peliin osallistuneita.
Yhtenä bonus-palkintona jaoimme joulukuusen, jonka voitti Outi Hautala, mutta se luovutettiin edelleen Visalle Kallion joulurauhan julistuksen yhteydessä Karhupuistossa.
Lisäksi jaamme lohdutuspalkintona juomalipun Uudenvuoden klubille kahdelle seuraaville pistesijoille tulleelle. Onnea siis myös Juha Heleste ja Laura Aurola. Saatte lunastaa juomalippupalkintonne paikan päällä.
Palkinnot ovat henkilökohtaisia eikä niitä voi edelleen luovuttaa.
Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

 

Joulukalenteri, päivän 23.12.2016 luukun ratkaisu!

23. päivän kuvasta paljastui hiukset. Kuvalla koetettiin uskotella ratkaisijalle kuvassa olevan koiran, ja hämätä pelaajia arvuuttelemaan eri koirarotuja, mutta pelaajat olivatkin nokkelia ja Anu Makkonen ratkaisi tehtävä heti ensimmäisestä ruudusta. Kyseessä on siis ihmisen hiukset. Anulle piste.

Joulukalenteri, päivän 22.12.2016 luukun ratkaisu!

22. päivän kuvasta paljastui kylpyamme. Tämä kylpyamme sijaitsee Italiassa, pienessä Soaven kylässä, jota ympäröi Soave rypäleviljelmät ja jonka kadunvarret ovat täynnä kivijalkaputiikkeja, joissa voit tuota enkeleiden lientä maistella. Soaven kylässä on pieni, yksityinen ja hieman syrjäinen design-hotelli, jonka huoneet ovat täynnä pieniä taiteellisia yksityiskohtia. Tässä huoneessa on keskeisellä paikalla design kylpyamme. Laura Aurola sai tästä ratkaisusta kaksi pistettä.

Joulukalenteri, päivän 21.12.2016 luukun ratkaisu!
Vilma Timonen Quartet
KAIKKI OIKEIN!!!! Ja Pia lunasti jo yhden pisteen aiemmin. Koko komeasta ratkaisusta Pia saa yhteensä kolme pistettä. ONNEA. Yksi piste menee Juhalle, joka keksi basson. Tässä kuvassa Vilma Timonen Quartet kokonaisuudessaan!!! Vilma Timonen on maailmalla kovin tunnettu hyvin ansioitunut kansanmuusikko, jonka edellinen levy valittiin mm. vuoden Kantele-levyksi ja yhtyeellä on viljalti avuja ja menestystä vaikka muille muusikoille jakaa. Se on onni meillä Saurassa, että saamme tehdä yhteistyötä näiden valloittavien muusikoiden kanssa ja Vilma onkin Saura-musiikin listoilla buukattavaksi soittamaan minne vain. Onnea Pia ja Juha!!!

Joulukalenteri, päivän 20.12.2016 luukun ratkaisu!
Onnea Juha! Olet palannut kehiin. Kuvasta tosiaankin paljastui ompelukone, eikä mikä tahansa rakkine vaan ikivanha kunnon poljettava, luotettava Singer. Juhalle ratkaisusta piste. Tämä kappale löytyy ravintola Steam Hellsingistä Kampista. Siellä on muitakin mielenkiintoisia esineitä, suosittelen pistäytymistä.

Joulukalenteri, päivän 19.12.2016 luukun ratkaisu!
Hyvä Olo Ilona

19. päivän kuvan ratkaisi Laura Aurola. Kuvassa on menossa kuumakivihieronta, eli hot stone hoito. Olen ottanut hot stone-hoidon Tampereen Koskipuistossa olevassa hoitolassa nimeltään Hyvä Olo Ilona. Rentous, mitä hoidon jälkeen tunsin, oli jotain täysin ennen kokematonta. Suosittelen. Laura sai tästä kuvasta pisteen. Lisäksi arvoimme tänään vastauksen antaneiden kesken aidon joulukuusen. Arvonnassa kuusi osui Outi Hautalalle, joka antoi luvan lahjoittaa sen eteen päin. Kuusi lahjoitetaan Kallion joulurauhan julistuksen yhteydessä Visalle.

Joulukalenteri, päivän 18.12.2016 luukun ratkaisu!
Iholla-klubi
18. päivän kuvasta paljastui muusikko Maija Kauhanen. Maija soittaa tässä Okra Playground yhtyeensä kanssa Santiago de Compostelassa maailmanmusiikkitapahtuma WOMEX2016 showcase-konserttia. Okra Playgroundin loistava debyyttialbumi Turmio on sijoittunut Euroopan maailmanmusiikkilistalla TOP10. Myös Philomela-kuoro on esittänyt heille tehtyä sovitusta levyn kappaleesta Hopeamorsian menestyksekkäästi jo eri puolilla maailmaa. Okra Playground on esiintynyt myös Sauran tuottamalla Iholla-klubilla.
Onnea Anu Makkoselle hienosta ratkaisusta. Anu sai tästä 3 pistettä. Pistetilanne löytyy alhaalta ja FB:sta.

Joulukalenteri, päivän 17.12.2016 luukun ratkaisu!

Lauantain, 17. päivän kuva-arvoitus on ratkaistu. Kuvasta paljastui hedelmävati, jossa komeina paistettelevat omena, viinirypäle ja luumu. Tämän täydellisen oikean vastauksen antoi Outi Hautala, joka avasi sillä pistetilinsä suoraan kolmella pisteellä. Pia Bäckman sai lohdutuspisteen arvaamalla kaksi oikeaa hedelmää. Onnea pisteytyjille. Huomenna kisa jatkuu ja jännitys tiivistyy.

Joulukalenteri, päivän 16.12.2016 luukun ratkaisu!
16. päivän kuvasta löytyi viinilasi, viinipullo ja joulukortti. Eikä mikä tahansa viini vaan ihana pehmeä Italialan Veneton alueelta kotoisin oleva Amarone. Amaronen salaisuus piilee viinin valmistustavassa. Viiniin valitaan vain rypälesadon parhaat rypäleet, jotka poimitaan ennen varsinaista sadonkorjuuta. Nämä rypäleet laitetaan kuivumaan muovikehikkoihin juuri tätä toimenpidettä varten valmistettuihin kuivaushuoneisiin. Kuivaustekniikka on nimeltään appassimento. Amaronea varten kerättyjen rypäleiden annetaan kuivua monta kuukautta. Tässä ajassa rypäleistä haihtuu nestettä ja rypäleiden maku tiivistyy ja ne muistuttavat enemmän rusinaa kuin rypälettä.
Kuivatuksen jälkeen rypäleet puristetaan ja viiniä käytetään terästankeissa puoli vuotta. Rypäleiden kuoret seulotaan pois muutaman viikon käymisen jälkeen. Puoli vuotta käynyt viini siirretään tammitynnyreihin kypsymään useamman vuoden ajaksi. Amaronea kypsytetään vielä vuosi pullossa ennen kuin se päästetään myyntiin. Myös kuvan joulukortissa paistatteleva Philomela on kypsynyt pitkään, jo yli 30 vuotta, Philomela on laulajien ensemble, jonka soundi on yhtäaikaa kaunis, syvä, heleä ja pehmeä sekä ennen kaikkea täyttä väkevää tunnetta, ihan kuten tämä lasissa jo pari tuntia dekantoitunut viinikin. Tänä viikonloppuna suuren nautinnon reseptiksi annankin Philomelan sunnuntaisen joulukonsertin Paavalin kirkossa, hyvän, dekantoituneen Amarone-viinin sekä adventtisunnuntain lempeän kynttilänkajon. Rentouttavaa viikonloppua.
Tämän tehtävän ratkaisi Piia Bäckman ja sai siitä kaksi pistettä.

Joulukalenteri, päivän 15.12.2016 luukun ratkaisu!

Heidi Heino sai ensimmäisen pisteensä ratkaistessaan kuvassa olevan tartar-pihvin. Ruokalaji on raa´asta naudanlihasta valmistettu pippurilla ja suolalla maustettu lihahakkeluksesta muotoiltu pihvi, jolla on eri kulttuureissa erilaisia esillepanoja.
Länsimaissa tartar pihvi maustetaan usein sipulimurskalla, punajuurimurskalla, raa’alla keltuaisella, kapriksella, pippurilla ja worcesterkastikkeella. Suomessa ja useimmissa Euroopan maissa raa´an naudanlihan ja kananmunan syöminen on ihan turvallista.

Joulukalenteri, päivän 14.12.2016 luukun ratkaisu!

Onnea Laura Aurola ja Tanja Pinola. Saitte molemmat pisteen ratkaistessanne nopeimmin kuva-arvoituksen, josta löytyivät hieman hankalasti tunnistettavissa olevat liukuportaat, jotka sijaitsevat Pekingin konserttitalossa NCPA-hallissa.

Joulukalenteri, päivän 13.12.2016 luukun ratkaisu!
ylamalmi13
Onnea Laura Aurola. Ratkaisit 13. päivän luukun. Kuvasta  paljastui Kumu rumpusetti. Kumu on maineensa veroinen rumpujen valmistaja. Kumu rummut ovat suomalaista työtä ja ne valmistetaan Hämeenlinnassa suomalaisesta koivusta.Tämä kaunis setti seisoo kuvanottohetkellä Iholla-klubilla Café Pirittassa. Samassa paikassa, mihin tästä Joulukalenteri pelistä on mahdollisuus voittaa kolmeruokalajin illallinen kahdelle hengelle!!


Joulukalenteri, päivän 12.12.2016 luukku on ratkaistu!
pihlajamaki12Onnea Laura Aurola. Ratkaisit 12. päivän luukun. Kuvasta tosiaankin paljastui Helsingin tuomiokirkko. Rakennus on ollut isosti näkyvillä viime päivinä viihdetähtösemme Saara Aallon ansiosta, sillä X-Factor UK kävi tekemässä kisassa toiseksi sijoittuneesta laulajattaresta kotiinpaluujaksoa Suomessa ja Saara konsertoi Suomen liveyleisölle Tuomiokirkon portailla. Streamuksia katseltiin ympäri Eurooppaa ja maailmaa ja näin Helsingin Tuomiokirkko tuli maailmalla näkyväksi. Laura Aurola sai tästä toisen pisteensä.

Joulukalenteri, päivän luukku 11.12.2016saura_joulukalenteri_11valmis
Onneksi olkoon Laura Aurola, pitaleipiähän siinä om nätisti korissa rivissä. Sait joulukalenteripelissä ensimmäisen pisteesi. Pitaleipä on vehnästä leivottu ja hiivalla nostatettu litteä soikean tai pyöreän muotoinen leipä, jota käytetään usein syömisvälineenä tai taskuna täytettäväksi erilaisilla tahnoilla, salaatilla yms… Pitta tarkoittaa nykyisessä kreikankielessä kakkua tai piirakkaa ja nimi juontaa sieltä.

Joulukalenteri, ratkaise päivän luukku 10.12.2016
saura_joulukalenteri_10valmis
Onnea Juha Heleste, ratkaisit kymmenennen päivän arvoituksen.

Joulukalenteri, päivän luukku 9.12.2016
saura_joulukalenteri_9valmis
Onnea Satu Ristola ja Elisa Heikkinen!! Ratkaisitte yhdeksännen päivän arvoituksen melko tavalla yhtäaikaa eri tahoilla. Kuvassa siis kurpitsa, josta tässä parhaillaan työstetään erittäin herkullista kurpitsakeittoa paahdetuilla kurpitsansiemenillä ryyditettynä.

Joulukalenteri, 8. Päivän luukku
saura_joulukalenteri_8valmis
Onnea jälleen kerran Juha Heleste. Ratkaisit 8. päivän kuva-arvoituksen. Kuvassa Singaporessa sijaitseva ArtScience museo, joka on lootuksenkukan muotoinen rakennus. Erittäin kaunis ja varmasti yksi eniten kuvatuista nykyrakennuksista. Se sijaitsee uuden Singaporen puolella Marina Bay alueella, missä sijaitsee monta muutakin arkkitehtoonisesti erityistä rakennusta. Mm. maailman kalleimmaksi rakennukseksi tituleerattu Marina bay hotel, minkä kuvan löydät viime vuoden joulukalenteristamme. Kuten huomaatte, joulukalenterin kuvat käsittävät pääasiassa ruokaa, musiikkia sekä visuaalisesti kauniita asioita. Mitä muuta ihminen sitten tarvitsee? Onnea pisteestä. Huomenna aamulla uusi kuva.

Joulukalenteri, seitsemäs luukku 7.12.2016
saura_joulukalenteri_7valmis
Onnea Anu Makkonen! Ratkaisit seitsemännen päivän kuva-arvoituksen ensimmäisenä. Kyseessä on todellakin flyygeli, mikä riitti oikeaksi vastaukseksi. Tämä tosin ei ole ihan mikä tahansa flyygeli vaan hopeinen flyygeli joka koristaa sympaattista pitsihuonekaluilla varustettua kahvilaa kauppakeskuksessa keskellä Kuala Lumpuria. Jos satut eksymään hopeisen flyygelin kahvilaan, suosittelen leivoksen nauttimista. Flyygeliä ei pääse soittamaan, mutta sitä voi ihailla. Onnea Makkonen, avasti oman pistetilisi. Pisteet näkyvät alimpana.

Joulukalenteri, Itsenäisyyspäivän luukku 6.12.2016
saura_joulukalenteri_6valmis
Onnea Juha Heleste! Sait vastauksestasi pisteen. Suomen lippuhan se siinä komeilee omassa puhtaan lumivalkeassa komeudessaan järvensinisine ristineen. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Joulukalenteri, viides luukku 5.12.2016
saura_joulukalenteri_5valmis
Onnea Tanja Pinola. Ratkaisit kuva-arvoituksen. Kuvassa tosiaan ihana raikas hieman makea hollantilaisolut nimeltään Desperados. Olut on maustettu aavistuksella tequilaa ja sen etiksetin ulkoasu saa meksicolaisvivahteensa siitä. Olut on vaalea, oluen tunkkaisuus on häivytetty lorauksella sitruunaa, joten kylmänä se on raikas janojuoma ja pullo on käteen sopiva. En tiedä, miksi juoma ei ole tehnyt sijaansa Suomeen. Hyvää se on. Minulla on Desperadon nauttimisesta kauniita muistoja. Tanja Pinola avasi tällä ratkaisulla pistetilinsä. Ja onnea myös kisan jatkoon.

Joulukalenteri, neljäs luukku 4.12.2016
saura_joulukalenteri_4valmis
Onnea Pia Bäckman ja Juha Heleste. Olette molemmat taitureita ja kovia pelimiehiä.
Saitte molemmat pisteen ratkaistessanne öiseen aikaan joulukalenterin neljännen luukun kuva-arvoituksen. Kuvassa todellakin on seinällä roikkuva kurttu eli vanha kunnon pianohaitari. Pian vastaus tuli aavistuksen aiemmin toisaalle, mutta hetkeä myöhemmin saapunut Juhan  vastaus oli kattavampi, joten piste tulee molemmille. Tämä kyseinen, jo antiikkisena koriste-esineenä tehtäväänsä toimittava pianohaitari parantaa atmosfääriä ravintola Hellsinkissä Kampissa. Onnea molemmille. Ja onnea myös kisan jatkoon.

Joulukalenteri, kolmas luukku 3.12.2016
saura_joulukalenteri_3valmis
Onnea Juha Heleste. Sait pisteen ratkaistessasi kuva-arvoituksen. Kuvassa todellakin pelataan Twisteriä. Twister on hauska seurapeli kaikille ikäluokille niin kauan kun polvet koukistuu. Twisteriä voi pelata koko perheen kesken tai aikuisten illanistujaisiin voi tuoda villin lisän pelaamalla alastontwisteriä tai räsytwisteriä. Räsytwisterissä voittaja saa pitää vaatteensa, mutta jokainen muu joutuu ottamaan yhden vaatekappaleen pois. Peliä jatketaan niin kauan kuin….

Joulukalenteri, toinen luukku 2.12.2016
saura_joulukalenteri_paiva2Onnea Pia Bäckman! Sait jo toisen pisteesi arvatessasi oikein, mitä kuvassa tapahtuu.
Samaan aikaan toisaalla oikean vastauksen antoi Niina Helin, joka avasi oman pistetilinsä.
Kuvassa siis todellakin valetaan tinaa kaasupolttimen liekillä. Poltin on peräisin vanhasta fonduepannusta, joka on saksalaista alkuperää ja kulkeutunut sotien aikaan tänne Suomeen. Pannu on antiikkia, mutta yhä aktiivisessa käytössä ja käyttöä on löytynyt tälle pelkälle liekillekin, kun nykyisillä induktioliesillä ei voi tinaa valaa. Huomenna jatkuu kisa ja paljastetaan aamupäivällä uusi kuva.

Joulukalenteri, ensimmäinen luukku 1.12.2016

Jouhikko

Jouhikko

Onnea Pia Bäckman! Olet ratkaissut ensimmäisen luukun kuva-arvoituksen. Kuvassa todellakin on suomalainen perinnesoitin, jouhikko. Eikä ihan mikä tahansa jouhikko, vaan kuten kuvasta näkyykin, on tämä kyseinen jouhikko jouhikkotaiteilija Ilkka Heinosen oma instrumentti. Jouhikko lepää kuvassa vähän kallellaan iahn vain siksi, että se hieman vaikeuttaisi arvoitusta, mutta nokkela Pia ratkaisi siitä huolimatta arvoituksen jo varhaisessa vaiheessa. Onnea Piia, sait tästä Joulukalenteri pelin ensimmäisen pisteesi. Onnea muiden kuvien ratkaisussa.

Saura Joulukalenteri peli SÄÄNNÖT

Ensimmäinen luukku avautui 1.12. aamulla klo 8.00. Saura Joulukalenteri peli julkaisee joka päivä uuden kuvan, josta päivän mittaan paljastetaan osia lisää ja sinun tehtävänäsi on koettaa arvata, mitä kuva esittää. Ensimmäinen oikean vastauksen antanut saa pisteen. Karttuva pistetili näkyy tämän tekstin alimpana koko pelin ajan. Eniten oikeita vastauksia Joulukalenteri pelin aikana antanut voittaa koko kisan ja saa huikean palkinnon, UUDEN VUODEN BILEPAKETTI Iholla-klubilla.

Palkintoon sisältyy

liput kahdelle uudenvuodenaattona Iholla-klubille Pirittaan, skumppapullo sekä 3 ruokalajin Piritta-menu a´la carte -listalta kahdelle. Illan aikana viihdyttää lauluntekijä Elsi Sloan, Suurlähettiläs Jussu Pöyhönen sekä ilotulitustunnelmaan nostava Lumottu Apina. Meren äärellä koemme oman ilotulituksemme lisäksi koko kaupungin rakettishown, jota voi seurata isolla terassilla tai sisällä lämpimässä. Juhlintaa voi jatkaa aina klo 02:00 asti seuraavan vuoden puolelle.
saura joulukalenteri

Lähdetään pelaamaan Saura Joulukalenteria! Tuomaroimisoikeudet pidetään Saurassa.
Vastaukset annetaan Saura Ohjelmapalvelun Facebook-sivulla julkaisun kommenttikenttään.

Pelionnea toivoo sauralaiset!

 

PISTEET
Pia Bäckman 10
Juha Heleste 8
Laura Aurola 7
Anu Makkonen 6
Outi Hautala 3
Tanja Pinola 2
Niina Helin 1
Satu Ristola 1
Elisa Heikkinen 1
Heidi Heino 1

Comments are closed.