Maija Kauhanen

Maija Kauhanen on valovoimainen ja karismaattinen artisti, yhden naisen orkesteri ja tuore Emma-voittaja, jonka ura on kansainvälisessä nosteessa.

Maija Kauhanen

Maija Kauhanen on monipuolinen multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja, jolla on taito koskettaa. Viime aikoina Maija on konsertoinut sekä ympäri Suomea että eri puolilla maailmaa.

Maijan ensimmäinen sooloalbumi Raivopyörä julkaistiin keväällä 2017 Suomessa, Keski-Euroopassa sekä Iso-Britanniassa saksalaisen Nordic Notes -levymerkillä, tuottajana Colin Bass. Vuonna 2017 Maija ja Raivopyörä ovat saaneet ylistäviä arvioita ja voittaneet arvostettuja ja tavoiteltuja palkintoja, kuten Suomen Arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin kannukset -maininnan “vuoden parhaasta taiteellisesta läpimurrosta”, Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon, kanteleliiton Vuoden Kantele -maininnan sekä Emma-palkinnon vuoden parhaasta etnoalbumista.

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen miltei hävinnyt soittotyyli, jossa kanteletta soitetaan puutikulla ja puisella plektralla. Hän kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita sekä täysin uusia soittimia.

Sooloesiintymisen lisäksi Maijan tärkeimmät kokoonpanot ovat Okra Playground (FI), palkitun virolaisen kansanlaulajan Mari Kalkunin yhtye Mari Kalkun & Runorun (EE/FI/AU), Rönsy (FI) sekä suomenkielistä poppia soittava Malmö. Maijan soittimiin kuuluvat kanteleet, lyömäsoittimet, koskettimet, kansanomaiset huilut sekä saksofoni.

Lisää yhden naisen orkesterin vaikuttavaa työskentelyä Youtubessa.

Spotify: Raivopyörä (2017)
www.maijakauhanen.com

Tulevat keikat