Mantel & Kantelinen

Mantel_Kantelinen_kooste_650x400px

Kiehtova etno-fuusio-jazz on syntyäkseen, kun sveitsiläinen rumpali Lukas Mantel ja suomalainen etnomuusikko Karoliina Kantelinen tunnustavat bändinsä kanssa suuren rakkautensa eri alueiden ja kulttuurien alkuperäiseen musiikkiin. Sekä instrumentaalikappaleet ja improvisointi että kansanlaulut traagisine tarinoineen ja perinteineen kuuluvat tämän kombon kiehtovaan palettiin.

Lukas ja Karoliina löysivät toisensa yhteisillä konserttilavoilla Sveitsissä. Karoliina hallitsee erilaisia etnisiä laulutekniikoita, tuntee ja vaalii karjalaista lauluperinnettä paremmin kuin juuri kukaan muu. Nykymusiikkia Karoliina esittää kunnioittavalla avoimuudella ja onnistuu tuomaan niissä olennaisen esiin uudella tavalla. Sekä jazz-musiikissa että joiuissa ihmiset, eläimet, luonnonilmiöt ja tapahtumat kerrotaan aina hieman muunnellen, yhä uudelleen ja uudelleen.

Bändin pianistina toimii Vincent Membrez, yksi sveitsiläisen jazz-scenen kysytyimmistä ja ilmaisuvoimaisimmista muusikoista. Yhdessä Lukaksen kanssa he loihtivat tarvittavan pohjan Karoliinan ilmeikkäälle ja monipuoliselle äänelle. Kitarassa virtuoosinen Dave Gisler ja bassomahtina Claude Meier.

YOUTUBE
VIMEO