Maija Kauhanen, Okra Playground ja Saura Ohjelmapalvelu aloittavat yhteistyön

Saura Ohjelmapalvelun riveihin ovat tuoreeltaan liittyneet kansainvälisessä nousukiidossa oleva moni-instrumentalisti, laulaja ja kanteletaiteilija Maija Kauhanen ja elektrofolk-yhtye Okra Playground.

Maija Kauhanen ainutlaatuisine soittotekniikoineen ja väkevine sävellyksineen on herättänyt valtavaa ihastusta ja kiinnostusta Keski- ja Etelä-Euroopassa, Pohjoismaissa ja Aasiassa. Nordic Notes -levymerkillä alkuvuodesta 2017 ilmestynyt soolodebyytti Raivopyörä on noteerattu laajasti sekä kotimaisissa päälehdissä että eurooppalaisissa musiikkijulkaisuissa.

Kuluvana vuonna Maija Kauhanen ja Raivopyörä ovat pokanneet lukuisia arvostettuja ja tavoiteltuja mainintoja, kuten Suomen Arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin kannukset -palkinnon “vuoden parhaasta taiteellisesta läpimurrosta” sekä Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon. Seuraavana Maija Kauhasella on edessään minikiertue Etelä-Koreassa ja virolaisen kansanmuusikon Mari Kalkunin kanssa konserttisarja Saksassa.

Maija Kauhasen musiikin rakennusaineita ovat helisevä kantele, jykevät biitit, erilaisten perkussioiden ja puhallinsoitinten virtuoottinen soitto, riipaiseva ja näkemyksellinen tarinankerronta, taidokas laulu ja intensiivinen läsnäolo ja lavakarisma. Maija Kauhasen ilmiömäinen sooloshow ja eri soitinten simultaaninen soitto upottavat tunteiden ja sävelien pyörteeseen ja luovat illuusion kokonaisesta orkesterista.

Maija Kauhanen laulaa ja soittaa myös suomalaista kansanmusiikkiperinnettä tuulettavassa Okra Playgroundissa. Okra Playground yhdistää traditionaaliset instrumentit moderniin äänimaisemaan ja estetiikkaan, maailmanmusiikin soundeihin ja vahvoihin lauluharmonioihin. Okra Playgroundin debyyttilevy Turmio kipusi vuoden 2015 parhaiden levyjen kärkikymmenikköön sekä kotimaisten että kansanvälisten mediajulkaisujen listauksissa. Sen jälkeen yhtye on kerännyt täysiä yleisöjä aina Malesian Rainforest Music Festivalilta Flow Festivaliin. Helmikuussa Okra Playground julkaisee toisen pitkäsoiton, joka potkaistaan liikkeelle Belgian-kiertueella.

Okra Playgroundin soittajat ja laulajat tunnetaan innovatiivisina ja taiturimaisina muusikkoina sekä meillä että maailmalla. Yhtyeessä soittavat Maija Kauhasen lisäksi Päivi Hirvonen (laulu, viulu, jouhikko), Essi Muikku (laulu, kantele), Sami Kujala (basso), Veikko Muikku (haitari, syntetisaattori) ja Oskari Lehtonen (perkussiot).

Maailmanmusiikin Womex-suurtapahtumassa Okra Playground esiintyi ainoana suomalaisena yhtyeenä vuonna 2016 ja Maija Kauhanen ainoana suomalaisena artistina vuonna 2017, mikä tekee Maija Kauhasesta kautta aikojen ainoan suomalaisen artistin, joka on hyväksytty Womexin showcase-esiintyjäksi kahtena peräkkäisenä vuotena.

Sekä Maija Kauhanen että Okra Playground ovat tulleet tutuiksi Sauralle heidän esiinnyttyään ohjelmapalvelun tuottamalla Iholla-klubilla Helsingissä. Lisää esiintymisiä klubilla on mahdollisesti luvassa vuonna 2018.

Maija Kauhanen ja Okra Playground tekevät sydän edellä omaleimaista säveltaidetta. Siinä tuntuu ja kuuluu rakkaus ja intohimo musiikkiin ja kunnianhimoiseen tekemiseen, mikä sopii täydellisesti myös Saura ohjelmapalvelun arvoihin ja ideologiaan. Saura Ohjelmapalvelussa Maija Kauhanen ja Okra Playground solahtavat saumattomasti kansanperinnettä urbaaneihin vaatteisiin sovittavien artistien joukkoon Vilma Timonen Quartetin, Tuulettaren, Suden Ajan, Susan Ahon ja Karoliina Kantelisen Tipsy Gipsy-duon, shamaaniviulisti Tuomas Rounakarin ja saamelaismuusikko Niillas Holmbergin rinnalle.

 

Comments are closed.