Niillas Holmberg Duo

Niillas Holmberg ja Roope Mäenpää – arktista folkmusiikkia (Arktalaš folk-musihkka) pohjoissaameksi.

Niillas Holmberg Duo

Singer-songwriter -tyyliä joikuun yhdistävä muusikko-runoilija lyö kättä klassisen musiikin säveltäjän ja multi-instrumentalistin kanssa. Niillas Holmbergin ja Roope Mäenpään musiikissa soivat Saamen luonnon kauneus ja karuus, saamelainen elämänfilosofia ja uskomukset sekä tarinat pohjoisten kultturien kohtaamisesta.

Niillas Holmberg (s. 1990) on monipuolinen saamelainen runoilija, muusikko ja näyttelijä Utsjoelta. Saamelaisuus ja luontosuhde ovat hänen ilmaisunsa ytimessä.  Vuonna 2010 hänet valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi Riddu Riđđu -festivaalilla ja vuonna 2011 hän sai Kalevalaseuran nuoren taiteilijan palkinnon työstään saamelaiskulttuurin edistäjänä. Holmbergin runoja on käännetty suomeksi, englanniksi, norjaksi, espanjaksi ja saksaksi.

Roope Mäenpää on tamperelainen klassisen musiikin säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Muusikonalut tutustuivat aikoinaan Tampereen ilmaisutaidon lukiossa, mistä alkoi kaksikon välinen yhteistyö. Nuoret muusikot jatkavat edelleen arktisen folkin luomisen tiellä.

Duon ensimmäinen levy Manin guottán girjji fárus (Miksi kannan kirjaa mukanani) julkaistiin vuonna 2011 ja toinen levy Assimilašuvdna blues (Assimilaatio blues) keväällä 2014.

Youtube: Muhto Don
Spotify: Assimilašuvdna blues
Facebook

Niillas Holmberg mediassa

Harvinaista runoutta Niillas Holmbergiltä (Yle 1/2016)
Lapin taidepalkinto Niillas Holbergille (Yle 12/2015)

Niillas Holmberg