Okra Playground

Helsinkiläinen elektrofolk-yhtye Okra Playground soittaa musiikkia, jossa yhdistyvät kanteleen ja jouhikon ikiaikaiset äänet moderneihin instrumentteihin ja äänimaisemiin.

Okra Playgroundin  juuret ovat syvällä suomalaisessa mullassa, mutta sen oksastot kurkottelevat kauas kansainväliseen maailmanmusiikkiin. Kolmen naislaulajan vahvat äänet, ajattomat tekstit, hypnoottiset rytmit ja musiikin mystinen energia kuljettavat kuulijan sekä kaukomatkoille että takaisin kotiin.

This is one of the most exciting bands to come out of Finland in recent times.” (Songlines Magazine UK 122/2016)

Okra Playgroundin debyyttilevy Turmio kipusi vuoden 2015 parhaiden levyjen kärkikymmenikköön sekä kotimaisten että kansanvälisten mediajulkaisujen listauksissa. Vuonna 2016 Okra Playground esiintyi ainoana suomalaisena yhtyeenä showcase-artistina Womex-suurtapahtumassa. Sen jälkeen yhtye on kerännyt täysiä yleisöjä aina Malesian Rainforest Music Festivalilta Flow Festivaliin.

Keväällä 2017 ilmestyi uusi single Rautasuu, joka antaa esimakua yhtyeen toiselta albumilta. Pitkäsoitto Ääneni yli vesien ilmestyy helmikuussa 2018 ja potkaistaan liikkeelle Belgian-kiertueella.

Päivi Hirvonen – laulu, viulu, jouhikko
Maija Kauhanen – laulu, kantele
Essi Muikku – laulu, kantele
Sami Kujala – sähköbasso
Veikko Muikku – haitari, syntetisaattori
Oskari Lehtonen – perkussiot

Spotify: Turmio (2015)
www.okraplayground.fi

Tulevat keikat