Päivää, nimittäin ravintolapäivää

Saura-gastroKerta kaikkiaan mahtavaa. Kiitos Antti Tuomolalle, että saamme viettää jo festivaaliksi muotoutuneen ravintolapäivän 4-vuotisjuhlaa näin hienoissa merkeissä. Telttapaikat, pöytäpaikat ja puistopulpettipaikat alkavat olla vakiintuneet, kävijät ovat tietoisia, he tulevat hakemaan ennalta odottamiaan asioita tai tutkimusmatkailemaan uusiin, tuoreisiin ruokatuuliin. Yhtä kaikki, tapahtuma on mainio.
Ravintolapäivä
Ravintolapäivä on kasvanut maailman suurimmaksi ruokatapahtumaksi. Saamme nauttia siitä neljästi vuodessa kolmen kuukauden välein. Ravintolapäivän merkeissä on pystytetty huikeat määrät pop-up -ravintoloita ja vielä huikeammat ovat muffini- ja kevätkääryleiden myyntilukemat. Mikä hienointa, paikalle, siis jollekin paikalle, saapuu niin harrastelijoita, kokeilevia keittiöitä kuin kovan luokan ammattilaisiakin. Kaikki sulassa sovussa. Kerrankin saa hyvällä omallatunnolla käyttää kliseistä musiikkimaailmaan valahtanutta termiä “monipuolinen kattaus”.
KarhupuistoSaura-Gastron teltta pystytettiin tällä kertaa toista kertaa Karhupuistoon. Tämä tietty logistiikkaa helpottaaksemme, koska asuntomme sijaitsee Karhupuiston laidalla. Näin tarjottavat ruoat voi helposti valmistaa kotona ja kuljettaa freshinä suoraan myyntiin.Saura-gastroTeltta pystytettiin aamulla klo 06.00, jotta saamme kyhätä sen mieluisimpaan kohtaan puistoa. Joitakin tarjoilupisteitä oli tuohon aamunaikaan jo pystytetty. Tällä kertaa ravintolamme nimi oli Saura-Gastron Leipäteltta. Saura-gastro
Valmistimme erilaisia pienehköjä voileipiä runsailla ja kokeilevilla täytteillä.
Täytteinä:
-muscovado-jalapenograavattu lohi
-korianterinsiemen-appelsiininkuorigraavattu lohi
-perinteinen tilligraavattu lohi
-itämainen kofta-lihamureke
-punajuuri-cashew -hummus
-valkopapu-korianterihummus
-avokado-banaanisalotti-kirsikkatomaatti
Valkoimaamme kuului pyydettynä myös gluteeniton vaihtoehto, mutta sitä ei kysynyt kukaan.
Saura-gastroMakeana versiona Saura-Gastron leipäteltassa tarjolla oli
Lähi-Idästä tuttu, filotaikinasta tehty ihana baklava sekä marenkihunnutettu mokkapala, jonka myyntinimeksi muodostui “morsiushuntu”. Tällä myyntinimikkeellä se todella teki kauppansa ja oli yksi suosituimmista artikkeleista.
Kyytipojaksi Leipäteltasta sai kahvia ja raikasta itsetehtyä inkiväärisimaa, joka on omalla tarkoinvarjellulla reseptilläni valmistettua. Tarjolla oli myös Lähi-Idän vihreää Chai-teetä, mikä ei kuitenkaan tehnyt kauppaansa. Kahvi vei voiton joka asiakkaan kohdalla.
Saura-gastro
K
ahvilamme avattiin klo 10.00 ja jo puolen päivän maissa osa tuotteistamme loppui. Suosituin tuote oli perinteinen ruisleipä tilligraavatulla lohella. Kahvia kului hurjasti.
Saura-gastro
Ihmiset heräilivät Karhupuiston ympäristöstä Leipäteltallemme aamiaiselle ja pidemmältäkin saapuneet nauttivat kunnon lounaan.
Saura-gastroHinnat olivat meillä kohdallaan ja myös kunnioittamani ajatus siitä, että tarjotaan jotain pienehköä, mikä mahdollistaa asiointiin useammilla ruokapisteillä.
Saura-gastroSaura-gastroAsiakkaat viihtyivät telttamme ulkopuolelle pystytetyssä kahvilassa. Päivä eteni todella nopeasti.  Iltapäivällä saimme Suomen toiseksijuicemman trubaduurin musisioimaan kahvilaamme. Ei ollenkaan huono. Kiitos Juha Blomqvist.
Saura-gastro
Leipätelttamme oli tarkoitus olla avoinna klo 18:aan. Tuotteemme kuitenkin loppuivat jo neljältä. Ainoastaan muutama makea baklava oli enää jäljellä ja niistäkin viimeinen myytiin klo 17.00. Joten purimme teltan pois jo vähän ennen suunniteltua.
Saura-gastro IMG_4101 IMG_4098 Saura-gastroHaluaisin lausua kiitokseni ravintolapäivän kehittäjälle Antille ja Timo Santalalle, oikealle kädelleni Kaisalle, koko kiireen keskellä valokuvaamaan kyenneelle Pertulle, muusikko-Juhalle, sekä lisäksi purussa suurena apuna olleille Arjalle ja Anskille. Lämmin kiitos myös kaukaa idästä, lännestä, etelästä ja koillisestakin saapuneille asiakkailleni. Onni on minun ja kätkemätön. Elokuussa nähdään taas Karhupuistossa, uusin kujein!

Johanna,
Saura Ohjelmapalvelu = Saura-Gastro, Saura-Musiikki, Saura-Grafiikka

Comments are closed.