Solju

Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin.

Solju Ulla Pirttijärvi Hildá Länsman

Soljun musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin. Solju tuo ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt ja maailmat. Eläväinen, maanläheinen, värikäs, omaperäinen mutta toisaalta myös eteerinen ja maalaileva ovat sanoja, joilla tekijät itse luonnehtivat musiikkiaan.

Laulut heijastelevat kaikuja pohjoisen Lapin traditionaalisesta elämäntavasta ja mytologiasta, ytimessään saamelainen identiteetti. Soljun musiikki luo kuvaelmia sekä suuresta äärettömyydestä rajattomilla erämailla että käsinkoskelteltavasta intiimiydestä laavujen nuotiotulien vangitsevassa piirissä. Kuulija temmataan matkalle Euroopan pohjoiseen ääreen.

Soljun debyyttialbumin Odda Aidogat tuottavat Samuli Laiho, Teho Majamäki ja Riku Mattila. Levyllä vierailee myös Tšekin kansallinen sinfoniaorkesteri. Pirttijärven ja Länsmanin säveltämistä ja sanoittamista lauluista koostuva levy julkaistaan keväällä 2018 Bafe’s Factory -levymerkillä. Kahden kappaleen EP Heargevuoddji (Poroajaja) ilmestyi saamelaisten kansallispäivänä 6.2.2018.

Hildá Länsman – laulu
Ulla Pirttijärvi – laulu
Teho Majamäki – perkussiot
Janne “Burton” Puurtinen – koskettimet ja ohjelmointi

Spotify: Ođđa Áigodat  ja Heargevuoddji
Eallo Rávddas (Livetaltiointi Yle Areenassa)
Facebook

Tulevat keikat

Arvostelut (Bafe’s Factoryn sivuilla)