Suden aika

Suden Aika

Suden Aika on lauluyhtye, jonka ainutlaatuinen sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Suden Aika on perinteen kantaja. Musiikissa yhdistyy uusi ja vanha, ajattomat, perinteiset runolaulutekstit ja uusi musiikki. Pohjoismaiseen ja suomensukuiseen kansanmusiikkiperinteeseen pohjautuvan musiikin säveltää yhtye itse, teksteinä vanhoja kalevalamittaisia kansanrunoja. Kalevalainen runokieli on rikasta, monisävyistä ja kaunista; jokainen kuulija voi ymmärtää sen omalla tavallaan – absoluuttista oikeaa tulkintaa ei ole. Suden Aika tekee merkittävää työtä vaaliessaan tätä rikasta suomalaista perintöä.

Suden ajan musiikki perustuu ensisijaisesti lauluun, mutta käytössä on paljon myös erilaisia instrumentteja: kanteleita, moraharppua, kansanomaisia huiluja, shamaani- ja udu-rumpua sekä sormipianoja.

Suden Aika -yhtyeen tuorein jäsen Karoliina Kantelinen tuo yhtyeen saundiin entistä enemmän voimaa, juurevuutta ja kirkkautta. Etnomusikologi ja muusikko Karoliina Kantelinen tunnetaan oman vahvan soolouransa lisäksi mm. Värttinä ja Ketsurat-yhtyeistä.
Yhtyeen muut jäsenet ovat Veera Voima, Liisa Matveinen ja Katariina Airas.

YOUTUBE

TULEVAT KEIKAT