Tuuletar

Tuuletar on vangitseva ja Emma-palkittu vocal folk hop -yhtye, jonka muodostavat Venla Ilona Blom, Sini Koskelainen, Johanna Kyykoski ja Piia Säilynoja.

Nämä monitaitoiset laulajat luovat pelkillä äänillään rikkaan musiikillisen maailman, jossa eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat toisensa tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Tuulettaren energia imaisee yleisön mukaansa iästä ja taustoista riippumatta.
Youtube: Esittelyvideo
Youtube: Suven Ahava
Spotify: Tules maas vedes taivaal (2016)
Verkkosivut
Ylen uutiset 12.7.2017

Tuuletar: Odotan (Kuvaus, leikkaus ja ohjaus Helena Sorvali)

Tuuletar Helena Sorvali Odotan

Yhtyeen debyyttialbumi Tules maas vedes taivaal (2016, Bafe’s Factory) kipusi heti ilmestyttyään World Music Charts European ja Transglobal World Music Chart -listoille (top 20) ja viihtyi listoilla neljä kuukautta. Albumia on soitettu ahkerasti maailman radiokanavilla. Kotimaassa levy palkittiin Etno-Emmalla. 

Tiiviisti Suomessa ja ulkomailla keikkaileva Tuuletar on herättänyt kiinnostusta festivaaleilla ja kilpailulavoilla. Alkuvuodesta 2018 yhtye esiintyi historian ensimmäisenä suomalaiskokoonpanona ja ensimmäisenä a cappella -yhtyeenä Intian Sur Jahan -festivaaleilla Kalkutassa ja Goalla. Sini Koskelaisen säveltämä Alku leviää maailmalla Game Of Thrones -sarjan DVD-trailerin tunnusmusiikkina. Vuonna 2017 Tuuletar kiersi muun muassa Taiwanissa, Japanissa, Saksassa ja Itä-Euroopassa. Kesällä 2015 he kahmivat ensimmäisenä suomalaisyhtyeenä palkintoja arvostetussa Vokal Total -yhtyelaulukilpailussa Itävallan Grazissa. Yhtye palkittiin kilpailun pääkategoriassa hopeapalkinnolla, kultadiplomilla ja toisella yleisön suosikki -palkinnolla. 

Tulevat keikat

 

Keikkamyynti

Johanna Sauramäki
johanna(a)sauraohjelma.com
050 5481793

Keikkamyynti, Saksa

Nordic Notes
Christian Pliefke
info@nordic-notes.de

Arvosteluja

Opettaja-lehti 2/2018: Juttu Tuulettaren workshopeista ja koulukiertueesta
Iltalehti 12/2017: Tuulettaren Alku Game of Thrones-traileriin
Iltasanomat 12/2017: Tuulettaren Alku Game of Thrones-traileriin
Global Music Magazine, 5/2017 (saksaksi)
Schwäbische, 5/2017 (saksaksi)
Finnish Music Quartely, 11/2016
Nordic Style Magazine, 7/2016
Voice Coucil Magazine, 8/2016: Haastattelu
RARB, 10/2016
World Music Central, 9/2016

“Tuuletar on kansanmusiikkisensaatio” Mari Koppinen, HS

Elektroninen kerronta ja kansanmusiikki herkullisella tavalla yhdessä.
Julkaisivat vaikuttavan debyttialbumin alkukesästä ja kulkevat vahvasti
omalla tiellään.” Tuuli Saksala

“Ehkäpä Suomen tämän hetken kuumin etnoyhtye Tuuletar!”
YLE:n Etnoilta, Mika Kauhanen

Tuuletar on onnistunut freesaamaan sellaisissa paikoissa ihmisten korvia, jotka eivät ole ollenkaan tottuneita kuulemaan kansanmusiikkia. Esimerkiksi Musiikki&Media -tapahtumassa Tampereella oli paljon pop-rock-väkeä kuuntelemassa, ja he olivat ällikällä lyötyjä, positiivisessa mielessä. “Ai että tällaista tehdään Suomessa, vau!” Tällä on loistava tulevaisuus.” YLE:n Etnoilta, Henna Salo, Music Finlandin vientipäällikkö

Tilaa levy:

Bafe’s Factory
Levykauppa Äx
Kansanmusiikkiliitto
iTunes
Amazon

Tuuletar

Tuuletar