Emma ehdokas 2018 Maija Kauhanen

Emma ehdokas 2018 Maija Kauhanen ja muut ehdokkaat julki

Emmaehdokkaat

Emma-ehdokkaat julkaistiin tänään. Ehdokkaiden joukossa koreilee Maija Kauhanen
valtavasti suosiota niittäneellä Raivopyörä esikoisalbumillaan.
Raivopyörä julkaistiin keväällä 2017 Suomessa, Keski-Euroopassa sekä Iso-Britanniassa saksalaisella Nordic Notes -levymerkillä, tuottajana palkittu Colin Bass Walesista.
Maijakauhanen
Maija Kauhanen on tänä vuonna jo saavuttanut merkittäviä asioita. Hänet on palkittu vuoden tulokkaana Etnogaalassa ja alkuvuodesta hän sai Suomen arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin kannukset -palkinnon. Lisäksi hän oli edustamassa Suomea Womex maailmanmusiikkitapahtumassa ainoana maastamme valituksi tulleena artistina.
Maija Kauhasen yhden naisen orkesteri ei ole pelkästään nerokas kompakti  keksintö vaan lisäksi Maijan tekemä musiikki on todella hyvää ja tarinat todellisia ja rajuja.
Maijan ääni on vahva ja kaunis ja soittajan lahjat ovat huikeat. Livekonsertin jälkeen kuulijalla on vähän muuttunut olo. Niin paljon Maija osaa musiikillaan ja tarinoillaan liikuttaa tai kasvattaa.

Muut Etno-Emma ehdokkaat

Maija kilpailee Etno-Emma pystistä. Hänen seurassaan on kovia pitkän linjan tekijöitä sekä vähän tuoreempia kasvoja.

Muut ehdokkaat ovat
Wimme Saari ja Tapani Rinne duo
Meille sauralaisille läheisempi on Tapani Rinne, sillä teemme yhteistyötä Tapani Rinne & Teho Majamäki duon kanssa, joilla onkin loppiaisena 6.1.2018 Kansalaissodan muistokonsertti Suomenlinnan kirkossa yhdessä Philomela-kuoron kanssa.
Tapani Rinne

Maria Kalaniemi & Eero Grundström
Maria Kalaniemi on opettanut Sibelius-Akatemiassa mm. Maija Kauhasta. Marian ja Eeron herkkä Svalan-levy julkaistiin 4.4.2017 Juurijuhlilla Espoossa.
emma

Hyväluoma Group
Syntymäkylänsä Patanan Paganiniksi luonnehditun viulisti Tero Hyväluoman johtama yhtye soittaa musiikkia, jota säveltäjä itse on kuvannut pohjoismaiseksi maailmanmusiikiksi jazz­, proge­ ja elokuvamusiikillisin maustein. 

Nikolai Blad
Bladin viides albumi Kotiinpaluu kertoo tarinoita ihmisen ja luonnon momenlaisista kohtaamisista.

etnoalbumi

EtnoEmma 2017 tuli Sauran talliin, nimittäin Tuuletar yhtye lunasti pystin niin ikään debyyttialbumillaan Tules Maas Vedes Taivaal. Tuottaja Bafe´s Factory.

Muut Emma kategoriat

Muiden kategorioiden ehdokkaista mainittakoon
Antti Riihimäki, joka kilpailee vuoden tuottaja -Emmasta. Antti Riihimäki on muuten Philomela-kuoroa ja Grex Musicus -kuoroa johtavan Marjukka Riihimäen poika.
Marjukka Riihimäellä on oikeutta isompaankin juhlaan, sillä myös hänen vävypoikansa Kalle Lindroth on ehdolla kategoriassa vuoden tulokas duo-parinsa Ida Paulin kanssa.
Reino Nordin kilpailee lähes jokaisessa kategoriassa, naissolisti ja marginaalimusiikin kategorioita lukuunottamatta. Mutta ei voi kieltää, etteikö Antaudun-kappale olisi onnistunut tekele. Jouduin tänään Reinolle myöntämään Antaudun-kappaleen olevan ainoa biisi, jonka tähän mennessä olen ostanut iTunes-palvelusta. Tosin se oli ennen radiosoittolistojen biisille antautumista.
Antti Tuisku oli itseoikeutetusti myös useammassa kategoriassa, ja yksi vanhan liiton mieskin oli listoille yltänyt, nimittäin Matti Esko, joka paistatteli hyvävoimaisena myös paikan päällä hotelli Pressan pressitilaisuudessa.

MUUT EHDOKKAAT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Järjestyksessään 32. Emmagaala järjestetään 3.2.2018 Espoon MetroAreenalla.
Emma-ehdokkuus on kunnioitettava titteli. Jännitetään yhdessä hienojen artistien ja ennen kaikkea etno-artistien ja uusien levyjen kanssa.

Artikkelin kuvat räpsin screeniltä tänään julkaisutilaisuudessa. Siksi niiden laatu on surkea. Maija Kauhasen kuvan on ottanut Eric van Nieuwland Womex showcasessa 2017.

Johanna Sauramäki

Comments are closed.