Kesä Espalla

“RAKKAANI, MISSÄ SINÄ VIIVYT, KESÄ ESPLANADIN ON NIIN KOVIN LYHYT…”

Lumottu Apina
Niin lauloi Keba-yhtye kappaleessa Kesä Espalla ollessani 80-luvun teini.
Yhtyeessä vaikutti mm. nykyisin paremmin musiikkialan vaikuttajana ja mogulina tunnettu Asko Kallonen.
Ja kyllä, siihen aikaan Espalla viihdyttiinkin. Jokaisena perjantai- ja lauantai-iltana Espan valtasi teini- ja baari-ikäinen kansa, joka vaelsi illan hämärtämää Espan puistoa edestakaisin vain tullakseen jonkun huomaamaksi tai saadakseen sielulleen sisaruutta, löytääkseen kavereita, seuraa tai seikkailuja. Puistoon mahtui kaikki genret. Niin punkkarit, new wavet ja hipit kuin Roban, Häppärin ja Kappelin discoilloista bacardicolaisina saapuneetkin.
Iltaöiden vietto Espalla päättyi pikkuhiljaa vuosikymmenen vaihtuessa ja nuoriso löysi nakkipöminänsä jostain muualta. Tuolta ajalta on myös nykyinen Espan lava. Se on tämän päivän muodossaan ollut paikalla 70-luvun lopulta lähtien. Tosin musiikki tuolla paikalla on soinut paljon kauemmin ja yhteensä Espan lavailua on ollut jo 135 vuotta. Lavarakennelma on vain ollut toisenlainen.

Clifters
Elämään Espan teinivaelluksista tähän Espan kesään mahtuu monenlaista, mutta yhden lankakerän päät tässä yhdistyy. Silloin oli Clifters ja Clifters on nyt. 80-luvulla nuorina innokkaina soittajapoikina Tavastian yläkerrassa olleen Backstage-ravintolan hyvää boretta julistava yhtye saapuu avaamaan Espan kesää. Mielenkiintoista kuulla, mitä on tänään? Soivatko Bonniesta ja Clydesta tai Angelicasta kertovat vanhat hitit vai onko yhtye tehnyt uutta materiaalia? Vieläkö yhtyeessä on keulahahmon Jiri Nikkisen lisäksi alkuperäisiä jäseniä, Luri Luokkala tai Lare Murtomaa? Clifters on joka tapauksessa suunnilleen samanikäinen kuin Espan lava. Ollut olemassa 1970-luvun lopulta asti.

Espan lavan kesän avajaiset tänä vuonna juhlitaan torstaina 1.6. ja Cliftersin lisäksi artisteja lavalla on mielenkiintoinen kattaus. Juhlassa kuullaan huippujazzmuusikoiden duo, Teppo Mäkynen ja Timo Lassy.

Tuuletar

Maailmaa kiertävä Tuuletar-yhtye tuo etnisiä tuulahduksia Etno Emma 2017 pystiin yltäneellä vocal folk hop -musiikillaan. Ja illan päättää ainoa oikea Clifters.

En osaa oikein nimetä ketään, joka jäisi vapaaehtoisesti näistä juhlista pois. Tilaisuuteen kun on kaiken lisäksi vielä vapaa pääsy.

VALMISTUJAISPÄIVÄN KUNNIAKSI ESPAN LAVALLA ESIINTYVÄT SUOMALAISET LAULUNTEKIJÄT.

Espan lava kunnioittaa kevään YO-juhlintaa kokoamalla taitavat suomalaiset lauluntekijät esiintymään valmistujaispäivää viettävälle kansalle.

Lauantaina 3.6. klo 12 alkaen lavalle nousee toinen toistaan erityisempiä muusikoita esittämään omia sielunsa tuotoksia. Kansa pääsee juhlapäivänä nauttimaan ihanasta musiikista toivon mukaan auringossa kylpevään Esplanadin puistoon.

Alma Sipilä
Espan Lava 3.6. klo 12.00
Alma Sipilä
Laulaja-lauluntekijä Alma Sipilä luo suomenkielistä, syväsävyistä pop-musiikkia, jolla on jykevästi sykkivä sydän. Esikoislevy “Pilvet ovat Valtameriä” julkaistiin syksyllä 2016. Tuottaja Risto Ylihärsilän kanssa yhteistyössä syntyneen levyn laulujen teemat kiteytyvät yhteen sanaan: rohkeus. Rohkeus tulla ja päästää toinen lähelle, rohkeus päästää irti.
Rohkeus astua elämässä uuteen vastoinkäymisten jälkeen, rohkeus antaa anteeksi. Rohkeus nähdä se, mikä on totta, silloinkin, kun se tekee kipeää. Vahvan herkkänä tulkitsijana tunnetun Alman kuulaan ja kauniin äänen kautta musiikki kulkee suoraan ihon alle, sinne minne se kuuluu.

Elsi Sloan
Espan Lava 3.6. klo 13.40Elsi Sloan
Kallion lukiolaistyttö, singer-songwriter Elsi Sloan tekee käsinkosketeltavan eläviä tarinoita itseään ympäröivästä arjesta ja elämästä. Elsi säestää itseään ukulelella ja imaisee kuulijan oman pursuavan iloisen persoonallisuutensa syövereihin.

Kultaranta
Espan Lava 3.6. klo 14.30
Kultaranta
Kultaranta pitää elossa menneiden vuosikymmenten iskelmälaulajan myyttiä. Kappaleissa soi asfaltin harmaus ja tuhannen kapakan savuinen kaiho. Kultarannan musiikki on kurkistus verhojen taakse: päiväkirjanomainen matka, jossa artisti avaa kuulijalle itseään ja tekemiään huomioita elämästä.

Me Saura Ohjelmapalvelussa saamme röyhistää rintaamme sillä, että suurin osa Espan lavan kesän alun artisteista on esiintynyt tuottamallamme Iholla-klubilla tai on Saura Booking Agencyn artisteja. Kiitos Espa. Alkakoon Kesä Espalla.

Comments are closed.