Iholla-klubilla Suden aika, Janne Ojajärvi ja Tuuletar-yhtyeen musavideon julkaisu

Lauantaina 30.12. Iholla-klubilla Café Piritassa kumahtaa syvältä kansanperinteemme kerrostumista, kun lavalle astuvat lauluyhtye Suden aika ja huuliharpisti ja pitkähuilisti Janne Ojajärvi. Klubi-illan lisämausteena julkistetaan Tuuletar -yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo (ohjaus ja kuvaus Helena Sorvali) sekä kuullaan artisti- ja ohjaajahaastattelu.

Suden aika

Suden aika:
Sisaret-levyn julkaisukonsertti
Suden aika -yhtyeen kuudes levy Sisaret on saapunut uunituoreena saksalaiselta Laika Recordsilta. Levy julkistetaan Saksassa vasta maaliskuussa, mutta nyt Iholla-klubin yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus saada Sisaret käsiinsä ennakkoon sekä kuulla levy livekonsertissa kokonaisuudessaan.

Karoliina Kantelinen, Veera Voima, Liisa Matveinen ja Katariina Airas muodostavat Suden aika -yhtyeen, joka säveltää oman musiikkinsa rikkaisiin ja monitahoisiin kalevalamittaisiin runoihin. Pääosassa on vahva, harmoninen laulu, mutta oman värinsä sointiin tuovat kanteleet, moraharppu, kansanomaiset huilut, rahistimet, kellot, sormipiano sekä shamaani-, udu- ja kehärummut.

Suden aika on viisitoistavuotisen taipaleensa aikana saavuttanut kulttisuosion Keski-Euroopan folkympyröissä. Yhtye kiertää vuosittain Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa ja on esiintynyt lukuisilla nimekkäillä festivaaleilla ja lavoilla. Lue lisää Suden ajasta Saura Ohjelmapalvelun sivulta.

Janne Ojajärvi soolo

Janne Ojajärvi
Janne Ojajärvi on kansanmusiikin maailmassa hyvin tunnettu moni-instrumentalisti, sekatyöläinen, kokeilija sekä lukuisten monitaiteellisten projektien ja yhtyeiden puuhamies ja luova voima. Konsertissaan Janne Ojajärvi sukeltaa bluesin kautta yläsävelien ja muinaisien mielenmaisemien maailmaan ja luo huuliharpuilla, erilaisilla pitkähuilulla, omilla sävellyksillään ja laulullaan muuntuvia ja hengittäviä rytmikudoksia. Mukanaan hänellä on teollistumisen ajan luomus – huuliharppu. Turpahöylän teollistuneen soinnin vastapainoksi esityksessä kuullaan myös pitkähuilua ja kurkkulaulua, joiden sointi myötäilee luonnonsävelasteikkoa. Tässä konsertissa teollinen ja esiteollinen sointimaailma kohtaavat arkaaisten ja modernien äänimaailmojen dialogissa.

Iholla-klubilla Jannea kuullaan myös Suden ajan biiseissä vierailijana.

Tuuletar

Tuuletar

Lisäväriä iltaan tuo vocal folk hop -yhtye Tuuletar, jonka uusi video Odotan julkaistaan vuoden viimeisellä Iholla-klubilla. Videon on ohjannut Helena Sorvali ja se on kuvattu sekä Helsingissä että Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa. Video julkaistaan digitaaliseen levitykseen uudenvuoden aattona, joten Pirittassa pääsee tuotoksen kokemaan ensimmäisenä. Julkaisun yhteydessä myös artistihaastattelu. Haastateltavana ohjaaja Helena Sorvali sekä Tuuletar-yhteen laulaja Sini Koskelainen ja beatboxaaja Venla Ilona Blom.

Tuulettaren omaleimainen soundi, erottuvat biisit, vahva visio ja huikaiseva lavaesiintyminen ovat hurmanneet yleisön ympäri maailman. Juuri nyt Tuulettaren biisi
Alku leviää maailmalle Game Of Thronesin DVD-trailerin tunnusmusiikkina.

Vuodenvaihteen Iholla-klubilta Tuuletar jatkaa Intian merkittävimmälle Sur Jahan -maailmanmusiikkifestivaalille. Yhtye on kutsuttu Kalkuttaan ja Goalle yhdeksi kuudesta pääesiintyjästä, sekä festivaalin historian ensimmäisenä suomalaisena esiintyjänä että ensimmäisenä a cappella -kokoonpanona.

Iholla-musiikkiklubi järjestetään kerran kuussa Cafe Pirittassa Hakaniemen Tokoinrannassa meren äärellä. Klubilla kuullaan aitoa ja ilmaisuvoimaista etnoa, folkia, jazzia ja vokaalimusiikkia, nousevia tähtiä ja marginaalimusiikin lahjakkuuksia. Café Piritta tarjoilee herkkuja kauden raaka-aineista ja ottaa vastaan myös pöytävarauksia. Lue lisää Iholla-klubin Facebook-tapahtumasta.

 

Comments are closed.