Maija Kauhanen Emma-voittajaksi!

Suomalaisen musiikin suurinta juhlaa Emma Gaalaa vietetään parhaillaan Metro Areenalla Espoossa. Vuoden 2017 Etnoalbumi -palkinnon voitti Maija Kauhanen.

Maija Kauhanen Emma-voittajaksiKuva: Jorma Airola, Etnogaala 2017

Onnea Maija!

Maija Kauhanen on palkintonsa ansainnut. Emma-palkintojen myöntökriteerejä ovat taiteilijan suosio, musiikillinen kiinnostavuus ja menestys musiikillisesti ja kaupallisesti. Vuosi 2017 on ollut Maijalle voitokas ja täynnä toimintaa.

Saksalaisella Nordic Notes -levymerkillä alkuvuodesta ilmestynyt soolodebyytti Raivopyörä noteerattiin heti laajasti sekä kotimaisissa päälehdissä että eurooppalaisissa musiikkijulkaisuissa. Sittemmin Maija Kauhanen ja Raivopyörä ovat pokanneet lukuisia tavoiteltuja mainintoja, kuten Suomen Arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin kannukset -palkinnon “vuoden parhaasta taiteellisesta läpimurrosta”, Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon sekä Kanteleliiton Vuoden kantele -palkinnon.

Keikkarintamalla on myös ollut kiireistä. Lokakuussa Maija Kauhanen esiintyi Womex17 -suurtapahtumassa ollen kautta aikojen ensimmäinen suomalainen artisti, joka on hyväksytty showcase-kattaukseen kahtena peräkkäisenä vuotena. Vuonna 2016 hän edusti Womexissa Suomea yhtyeensä Okra Playgroundin riveissä. Etelä-Korean kiertue toi takataskuun paikallisen levytyssopimuksen. Tuleva vuosi näyttää myös vaiheikkaalta: Okra Playgroundin kanssa tulossa on kiertueet Belgiassa ja Ruotsissa, ja soolona Maijaa viedään muun muassa Japaniin, Tsekkiin, Tanskaan ja Portugaliin.

Emma-voitto on merkittävä ja suuri saavutus. Vuoden etnoalbumi -ehdokkaiden joukossa Maija Kauhanen oli kovassa seurassa. Palkinnon saajaksi olivat ehdolla myös Maria Kalaniemen ja Eero Grundströmin Svalan, Hyväluoma Groupin Reflection, Nikolai Bladin Kotiinpaluu sekä Wimme & Rinteen Human — erinomaisia levyjä kaikki. Viime vuonna voiton samassa sarjassa pokkasi vocal folk hop -yhtye Tuuletar, Sauran tallista sekin.

Suomessa Maija Kauhasta pääsee seuraavaksi katsomaan 15.2. Rahvaanmusiikin kerholla Tampereella ja 18.3. Samuelin Poloneesissa Helsingissä. Lämpimästi tervetuloa!

Jäämme odottamaan, mitä Maija Kauhanen vielä keksii. Saura onnittelee kaikkia palkittuja ja ehdolla olleita hienosta vuodesta!

 

Comments are closed.